Een groen antwoord op klimaat verandering

Kaag en Braassem – Het klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen. Zo zullen er in de toekomst ’s zomers langere periodes van droogte en hitte voorkomen, afgewisseld met periodes van langdurige, extreme regens en wateroverlast. Ook de Biodiversiteit gaat achteruit!

Tijd voor actie! Doet u mee?

Van 14 april tot 28 april ‘Tegel eruit en plant erin!’

U kunt als inwoner een steentje bijdragen door uw tuin te vergroenen. Een groene tuin draagt bij aan het opnemen van regenwater, en een gezonde leefomgeving met een grote biodiversiteit. Groen maakt gelukkig!

Om u bij het vergroenen te helpen, is er van 14 april tot 28 april de mogelijkheid om uw stenen en tegels in te leveren en een gratis plant te krijgen! Zo vergroenen we met elkaar de tuinen.

De locaties waar mensen hun steen/tegel kunnen inleveren zijn:
v Groencentrum De Veense Bukker in Roelofarendsveen, Geestweg 4,
v Veters Flowers in Leimuiden, Dorpsplein 29,
v Tuincentrum/Boomkwekerij G.A. Lekkerkerker in Woubrugge, Vierambachtsweg 22

Op de locaties worden op de zaterdagen nevenactiviteiten georganiseerd zoals vanuit een imker, Natuureducatie, de Vlinderstichting. Ook is er de mogelijkheid om een nestkastje of een insectenhotelletje te maken etc. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met bovengenoemde ondernemers, Stichting Groen Licht (www.stichtinggroenlicht.nl) en Stichting Groei & Bloei(www.groei.nl)

Voor meer informatie zie www.operatiesteenbreek.nl