Film Dorpsleerhuis “Agent of Grace”

Een film over het leven van Dietrich Bonhoeffer

Woubrugge – Woensdag 24 januari vertoont het Dorpsleerhuis Woubrugge de film ‘Agent of Grace’, een film over het leven van Dietrich Bonhoeffer.

Wat doe je als het recht in je land op de meest grove manier geschonden wordt? Met deze vraag worstelt de Duitse theoloog en pastor Dietrich Bonhoeffer. Duitsland is in de ban van Hitler en de nazi’s. De Joden worden systematisch uitgeroeid en tegenstanders van het nationaal-socialisme worden opgepakt. Wat kan ik mijn eentje tegen zo’n regime beginnen? Mag ik de andere kant opkijken of moet ik echt wat doen? Bonhoeffer kiest er bewust voor Gods wetten te gehoorzamen boven die van het naziregime en raakt actief betrokken bij het verzet tegen Hitler en zijn trawanten. In deze aangrijpende film, die diverse internationale prijzen gewonnen heeft, volgen we Bonhoeffer in zijn laatste jaren, zijn aandeel in het Duitse verzet en zijn morele dilemma’s. In april 1943 wordt Bonhoeffer gearresteerd en op 9 april 1945, een maand vóór het einde van de Tweede Wereldoorlog, wordt hij door de nazi’s opgehangen in concentratiekamp Flossenbürg.

De film wordt vertoond op de jeugdzolder van gebouw Immanuel, aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00, incl. koffie/thee. U kunt u aanmelden door een email te sturen aan Marianne Jekel, marianne-jekel@planet.nl