Lezing Franca Treur in Het Schoolhuis

Rijnsaterwoude – Op 21 november a.s. geeft Franca Treur een lezing in Het Schoolhuis Rijnsaterwoude. De aanvang is 20.00. De zaal is open vanaf 19.30. De De lezing gaat over haar nieuwste boek “Hoor nu mijn stem”. De entreeprijs is €7,50 inclusief een kopje koffie.

Over Franca Treur:

Franca Treur groeide op in Zeeland in een bevindelijk-gereformeerd boerengezin. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap aan de Universiteit van Leiden. Haar semi-autobiografische roman Dorsvloer vol confetti(2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. De roman werd genomineerd voor diverse literaire prijzen en won de Selexyz-debuutprijs. Van Dorsvloer vol Confetti zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In 2014 verscheen de verfilming in de bioscoop.

Begin 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep, een ironisch portret van een generatie die moeite heeft haar idealen te verwezenlijken.

Franca Treur

Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In 2014 was ze geselecteerd voor het prestigieuze International Writing Program van de University of Iowa. In 2015 was Franca auteur van het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen.

In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de Achterpagina van NRC Handelsblad , met tekeningen van Olivia Ettema. Een nieuwe serie X&Y verscheen in nrc.next.

Sinds maart 2017 schrijft ze een wekelijkse feuilleton in Letter & Geest in Trouw en maandelijks schrijft ze een column over religie in de Groene Amsterdammer. Beide ook weer geïllustreerd door Olivia Ettema.

Op 4 oktober 2017 verschijnt haar nieuwe roman Hoor nu mijn stem.