Chloé Hoogendoorn tekent nieuw contract bij Jumbo-Visma

Foto: @focusbyhanneke

WOUBRUGGE - Chloé Hoogendoorn heeft een nieuw contract getekend bij Jumbo-Visma. De 19-jarige schaatster uit Woubrugge ligt nu tot medio 2025 vast bij de ploeg. Dat is te lezen op de website van het team. 

Het is voor Hoogendoorn haar eerste seizoen bij de senioren. 'Het is tot nu toe een heel goed seizoen geweest', zegt Hoogendoorn op de website van Jumbo-Visma. 'Ik had niet verwacht dat ik in mijn eerste jaar zulke grote stappen zou maken, al had ik er wel op gehoopt.' Hoogendoorn komt uit voor het Development Team van Jumbo-Visma. In het begin was het heel erg wennen, omdat alles nieuw was. Inmiddels heb ik m’n plekje gevonden en heb ik goede trainingsmaatjes waar ik beter van word.'

Hoogendoorn won met de IJsselcup en de Utrecht City Bokaal twee ‘schaatsklassiekers’. Verder scherpte ze meerdere keren haar persoonlijke records aan en eindigde vorig weekend als vijfde op het NK sprint. Daar haalde de Woubrugse ook twee keer het podium op de 1000 meter. Komend weekend sluit ze haar seizoen af bij het NK voor neo-senioren in Alkmaar.

Lees ook: Drie schaatsers uit Kaag en Braassem actief op NK: Chloé Hoogendoorn op podium 1000 meter.

advertentie advertentie