De Driemaster blijft taken op gebied van welzijn en preventie uitvoeren

Foto: Gemeente Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - Welzijnsorganisatie De Driemaster blijft ook in 2024 de taken op het gebied van welzijn en preventie uitvoeren in de gemeente Kaag en Braassem. Wethouder sociaal domein Gerben van Duin en Driemaster-bestuurder Marcel Bastiaansen ondertekenden daarvoor een nieuwe subsidieovereenkomst.

Er zijn vier thema's waar De Driemaster komend jaar mee aan de slag gaat. Deze zijn opgenomen in het programma 'Welzijn en Preventie'. Dat zijn: de sociale basis in de wijk versterken, bestaanszekerheid vergroten, gezond leven makkelijker maken en kansengelijkheid vergroten.

In een persbericht benoemt De Driemaster het belang van het realiseren van die thema's. 'Zo zorgen we voor ondersteuning van vrijwilligers en verenigingen, jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, ondersteuning van mantelzorgers, maatschappelijk werk, ondersteuning bij opvoeden, begeleiding van statushouders, bieden van GGZ- en verslavingspreventie, bibliotheekwerk, hulp en advies bij geldzaken (o.a. de Papierwinkel) en valpreventie.'

Regiegemeente

De gemeente Kaag en Braassem is een zogeheten regiegemeente. Veel gemeentelijke taken worden door uitvoerende organisaties uitgevoerd. De Driemaster voert sinds 2013 - samen met partners en vrijwilligersorganisaties - taken uit op het gebied van welzijn en preventie voor de gemeente Kaag en Braassem.

advertentie advertentie