Dean Hoogendoorn vierde bij Champions of the Future-race in Valencia

WOUBRUGGE - Dean Hoogendoorn is afgelopen weekend knap vierde geworden bij de eerste ronde van het Champions of the Future-kampioenschap in het Spaanse Valencia. Het 11-jarige karttalent uit Woubrugge deed dat op een kletsnat parcours.

Dean kwalificeerde zich als 26ste voor de Superheats B. Daarin wist hij naar een zesde plek te rijden. Dit betekende dat hij in de finale als zestiende van start mocht gaan. Die finale werd verreden in de regen. Op de kletsnatte baan in Valencia liet hij als echte Nederlander zien weinig moeite met het weer te hebben, want Dean reed naar de vierde plek. In totaal stonden er 120 deelnemers aan de start.

'In het begin van het weekend baalde ik wel een beetje omdat het niet zo lekker liep. We konden de juiste snelheid niet vinden. Maar je mag nooit opgeven. Ik heb geprobeerd nog dicht bij het podium te komen en dat is gelukt', zegt Dean in een bericht. 

Europees Kampioenschap

Dean's volgende race is de eerste ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap. Die wordt over een kleine twee weken ook in Valencia gehouden, met een vergelijkbaar deelnemersveld. Dean kijkt ernaar uit. 'Ik ken de baan nu. Dan hoop ik het podium te halen!'

Lees ook: Karter Dean Hoogendoorn pakt podium in eindstand WSK Super Master Series

advertentie advertentie