Gemeente stuurt brief naar inwoners over herkennen wietplantage

LEIMUIDEN - Naar aanleiding van het aantreffen van een wietplantage op de zolder van een rijtjeshuis aan het Seringenplein in Leimuiden op 11 januari, kregen buurtbewoners afgelopen dagen een brief op hun mat met daarin informatie over het herkennen van wietplantages. Aan ontvangers van de brief wordt gevraagd of zij bij vermoedens van een hennepkwekerij in de buurt dit willen doorgeven aan de politie.

In de brief, ondertekend door burgemeester Astrid Heijstree-Bolt, staat dat er ‘In Kaag en Braassem hard wordt opgetreden tegen georganiseerde hennepteelt en drugshandel!.’ Bij de brief zit ook een flyer, waarin meerdere tips staan hoe men een wietplantage kan herkennen. Het gaat dan om bijvoorbeeld afgeplakte ramen of dichte gordijnen, voortdurend geluid van een afzuiginstallatie of henneplucht.

Overlast voor omgeving

Verder staat in de flyer dat een hennepkwekerij of drugslaboratorium overlast voor de omgeving kan bezorgen in de vorm van lekkages, schimmelvorming of stroomstoringen. Gevolgen van het ontdekken van een hennepkwekerij zijn het in bezit nemen van de gemaakte winsten, het krijgen van een strafblad, het stoppen van eventuele uitkeringen en het afnemen van het desbetreffende pand.

Lees ook: Hennepkwekerij opgerold in Leimuiden

advertentie advertentie