Leimuiderbrug extra avond en nacht afgesloten vanwege werkzaamheden

De Leimuiderbrug haperde tijdens het testen Foto: John Wiersma

LEIMUIDEN - De Leimuiderbrug (N207) wordt in de avond en nacht van 20 op 21 december 2023 nogmaals afgesloten voor verkeer. Na het groot onderhoud van de afgelopen dagen functioneerde de brug niet naar behoren. Gemotoriseerd verkeer moet tijdens de afsluiting omrijden via de A4/N446 en rekening houden met extra reistijd.

Tussen 8 en 18 december 2023 is een deel van het hydraulisch systeem van de Leimuiderbrug vervangen. Na deze werkzaamheden bleek echter dat de brug niet goed opent en sluit. Om vast te stellen wat de oorzaak is en hoe het eventueel kan worden opgelost, wordt de Leimuiderbrug van 20 december (19.30 uur) tot 21 december (05.00 uur) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Net als het afgelopen weekend blijft een deel van de brug begaanbaar voor het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten, landbouwverkeer en (brom)fietsers. Het overige verkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de A4 wordt geadviseerd om te rijden via de N446 en de A4.

Sinds het groot onderhoud aan de brug kon de Leimuiderbrug niet bediend worden en gold een stremming voor scheepvaart hoger dan 2,56 meter. De brug kan pas weer bediend worden als het probleem verholpen is. Tijdens de komende werkzaamheden van 20 op 21 december is een algehele stremming voor de scheepvaart van kracht ter hoogte van de Leimuiderbrug.

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden aan de brug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Vaarweggebruikers kunnen ook via deze link op de hoogte blijven van bedientijden, stremmingen of werkzaamheden bij bruggen en sluizen.

Sms-alert Leimuiderbrug

Weggebruikers kunnen op de hoogte blijven van eventuele toekomstige storingen of stremmingen van de Leimuiderbrug, door zich aan te melden voor de sms-Alert. 

advertentie advertentie