Niet schrikken: Halloween wint fors aan populariteit in Nederland

KAAG EN BRAASSEM - Spooktochten en versierde huizen. Halloween raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Peil.nl. Ook in de gemeente Kaag en Braassem blijft het feest populairder worden.

Het traditionele Sint Maarten wordt steeds meer op de hielen gezeten door Halloween. Het duurde even voordat het feest - dat vooral in de Verenigde Staten populair is - de weg naar Nederland had gevonden. Vorig jaar vierde 1 op de 10 Nederlanders Halloween. Dit jaar geeft 1 op de 8 mensen aan dit te gaan doen. Men doet dan vooral mee aan spooktochten of het versieren van het huis. In het onderzoek van Peil.nl blijkt ook dat 14 procent de voorkeur geeft aan Sint Maarten en inmiddels 12 procent aan Halloween. Qua sfeerbeleving wint het griezelfeest het wel onder de 4.500 respondenten door het hele land.

Snoep en fruit 

Een van de populaire activiteiten is de spooktocht, waarbij kinderen langs deuren gaan om snoep op te halen. Steeds vaker zijn er Halloween-varianten op snoep. Toch geeft 27 procent van de respondenten aan dit jaar minder snoep in te kopen dan vorig jaar, vanwege de gestegen supermarktprijzen. Wel wordt aangegeven (door 24 procent) dat er ook fruit en biologische producten, zoals mandarijntjes en rozijnen, wordt uitgedeeld.

Ook het aantal mensen dat hun huis gaat versieren met Halloween is toegenomen. Vorig jaar lag dat aantal nog op 64 procent, dit jaar geeft 68 procent aan dit te gaan doen.

Benieuwd naar Halloween-activiteiten in de gemeente Kaag en Braassem? Bekijk dan dit bericht.

advertentie advertentie