Onderhoud Leimuiderbrug voltooid: brug weer volledig begaanbaar

De Leimuiderbrug haperde tijdens het testen Foto: John Wiersma

LEIMUIDEN - Het onderhoud aan de Leimuiderbrug is volledig voltooid, dat laat de provincie vrijdagochtend weten. De brug kan na de werkzaamheden weer goed en veilig openen en sluiten voor de scheepvaart. 

Het uitgevoerde onderhoud aan de brug tussen 8 en 18 december bleek niet voldoende om de brug weer volledig te laten werken. Het openen en sluiten van de brug verliep niet goed. Zodoende werd in de nachten tussen 19 en 21 december de brug opnieuw afgesloten voor verkeer, om aanvullende werkzaamheden uit te kunnen voeren. De afgelopen twee nachten werden er diverse testen uitgevoerd. Dit verliep succesvol, waardoor de stremming op de oostelijke Ringvaart opgeheven kan worden voor de scheepvaart. Ook al het verkeer kan dus weer dag en nacht gebruik maken van de brug.

Provincie baalt

De provincie baalt van de langere werkzaamheden, zo geeft het aan in een bericht op hun website. 'We hadden gehoopt dat de Leimuiderbrug direct na het groot onderhoud op 18 januari weer volledig zou functioneren. Een defect aan de regelaar, die de brug goed moet kunnen openen en sluiten, bleek er echter voor te zorgen dat de brug niet bediend kon worden. Daarnaast bleek het inregelen van het brugsysteem extra tijd te vragen. Door het defect te verhelpen en het brugsysteem iets aan te passen, kan de Leimuiderbrug weer veilig en goed geopend en gesloten worden.'

advertentie advertentie