Problemen bij Leimuiderbrug mogelijk verholpen, nog één afsluiting om te testen

Het lege brugwachtershuisje bij de Leimuiderbrug Foto: Omroep West

LEIMUIDEN - De aanhoudende problemen bij de Leimuiderbrug zijn mogelijk verholpen na het onderhoud van afgelopen nacht. Dat laat de provincie Noord-Holland weten. Van donderdagavond tot vrijdagochtend wordt de brug nog één keer afgesloten om hem te testen.

De afgelopen maand zijn er al meerdere keren problemen geweest met de brug, een belangrijke verkeersader tussen de regio en Schiphol en Amsterdam. Vanaf 8 december was de brug tien dagen dicht om een onderdeel van het hydraulisch systeem te vervangen. Omdat de brug daarna nog steeds niet naar behoren functioneerde, werd hij in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw afgesloten voor uitvoerig onderhoud.

'Afgelopen nacht hebben we gekeken wat de oorzaak is van het niet goed functioneren', vertelt een woordvoerder van de provincie Noord-Holland, de eigenaar van de brug. 'Daarbij is in ieder geval ontdekt dat er een aantal dingen aangepast en vervangen moesten worden. De problemen hadden niet één oorzaak.'

Laatste testronde

Die laatste werkzaamheden lijken de problemen te hebben opgelost. 'Hij lijkt het weer goed te doen, maar we moeten hem nog wel testen.'

De brug is daarom van donderdagavond 19.30 uur tot vrijdagochtend 05.00 uur opnieuw afgesloten. ls dat goed gaat, is de brug vanaf dan weer volledig in gebruik. 'We gaan er vanuit dat dat de brug met de feestdagen gewoon open is', concludeert de woordvoerder.

advertentie advertentie