Sluisconcert Roelofarendsveen levert ruim 6.000 euro op voor Oekraïens conservatorium

ROELOFARENDSVEEN - Het Sluisconcert aan de Noordkade in Roelofarendsveen dat afgelopen zomer werd gehouden, heeft €6.250,- opgeleverd ten behoeve van het conservatorium in het Oekraïense Charkov. 

Het conservatorium in Charkov raakte beschadigd in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Charkov is enige tijd bezet geweest, maar inmiddels weer bevrijd. Het gebouw is inmiddels weer in gebruik, maar had geen ramen meer en de verwarming was kapot. 

Om geld op te halen voor het herstel van het conservatorium, werd in Roelofarendsveen gecollecteerd bij het Sluisconcert aan de Noordkade. Het concert was gratis toegankelijk. Er traden professionele Oekraïense muzikanten op, onder leiding van dirigent Jeroen Weierink. Hij zal de cheque met het opgehaalde bedrag binnenkort overhandigd krijgen. Op die cheque staat het fraaie bedrag van €6.250,-.

De organisatie zegt dankbaar te zijn voor de enthousiaste toeschouwers en sponsoren die voor dit fantastische bedrag hebben gezorgd. 'Met het opgehaalde bedrag kan het muzikale leven in Charkov weer helemaal opgepakt worden.'

advertentie advertentie