Veense meisjes schitteren tijdens auditie Holland’s Got Talent

Foto: Holland's Got Talent

ROELOFARENDSVEEN – De Chinese tweeling Sisi en Wanwan Mooring en hun zusje Vitalia hebben samen auditie gedaan bij Holland’s Got Talent. De drie meiden uit Roelofarendsveen speelden een liedje van Pieter Konijn op de harp en combineerden dit met een circusact en zang.

Sisi en Wanwan werden op jonge leeftijd geadopteerd en hun zusje Vitalia werd te vroeg geboren. Het was niet zeker of ze het zou overleven, maar uiteindelijk kwam alles goed.

Combinatie van harp, zang en circus

Sisi en Wanwan spelen al sinds hun achtste en negende op de harp. Vitalia speelt ook harp, maar is daarnaast al jarenlang bezig met het circus. Ze bedachten daarom een act met een combinatie van harpmuziek, zang en circus.

‘We speelden een liedje uit de film van Pieter Konijn’, zegt Wanwan. Het liedje heeft namelijk een nostalgische waarde voor de zussen, vertelt ze. ‘Vroeger keken we vaak naar Pieter Konijn, dus we vonden het leuk om dat liedje te spelen.’

De meiden hebben twee maanden lang geoefend voor de auditie. ‘We moesten de act timen, want het moest twee minuten duren. Daarom hebben we gekeken of het liedje binnen de tijd paste en of we nog dingen aan moesten passen om de twee minuten te halen’, verklaart Wanwan.

Zenuwen voor auditie

Ondanks de goede voorbereiding waren de zussen naar eigen zeggen echter toch heel zenuwachtig. Wanwan: ‘Het is toch heel anders als er allemaal camera’s en lichten op je zijn gericht. Daarnaast zit de zaal helemaal vol met publiek.’

De zenuwen speelden de zussen echter geen parten, want de auditie ging erg goed volgens Wanwan. ‘De jury was heel enthousiast, maar ze vonden de act iets te druk. We hadden volgens de juryleden beter iets minder dingen tegelijkertijd kunnen doen. Daardoor mochten we niet door naar de volgende ronde, maar we vonden het wel een mooie ervaring om mee te maken.’

Trotse collega's

Na de uitzending kregen de zussen positieve reacties. Sisi en Wanwan werken bij het LUMC en ze zijn ook ambassadeurs van het universitair medisch centrum in Leiden. Een collega stuurde een foto door van een groep collega’s die samen naar de aflevering van Holland’s Got Talent keken.

Het optreden smaakte naar meer, want de zussen hebben na de auditie bij Holland’s Got Talent ook nog opgetreden in Theater Ins Blau in Leiden. ‘Het mooiste van dit avontuur vond ik de samenwerking met mijn zussen’, vertelt Wanwan trots.

advertentie advertentie