Weggehaalde hangplek Meerkreuk wordt mogelijk verplaatst naar Woubrugge

Foto: Studio Kaag en Braassem

WOUBRUGGE - De jongerenontmoetingsplek (JOP) die aan de Meerkreuk in Oude Wetering stond, wordt zeer waarschijnlijk verplaatst naar Woubrugge. Onlangs werd de JOP door de gemeente Kaag en Braassem weggehaald, wegens overlast voor omwonenden, winkeliers en passanten.

Het Leidsch Dagblad schrijft dat een groep Woubrugse jongeren bezig is om samen met jongerenwerk een plan te maken voor een nieuwe inrichting van de voetbalkooi aan de Vingerhoedtstraat. Het moet een plek worden voor jong en oud. Zo is het de bedoeling dat er een hondenuitlaatstrook komt en een skatebaan met een container. De gemeente is onlangs akkoord gegaan met de uitgave van 95.000 euro voor deze locatie, waarvan 2.000 euro is opgehaald door de jeugd zelf. 

Drugs

Het college van burgemeester en wethouders schrijft dat een deel van de kosten is te besparen door de JOP van de Meerkreuk te verplaatsen naar Woubrugge. De overdekte zitplek werd onlangs verwijderd aan de Meerkreuk, wegens aanhoudende overlast. Studio Kaag en Braassem schreef eerder al over de overlast die werd ervaren door buurtbewoners en omliggende winkeliers, mede door het gebruik van drugs door de jongeren. 13 september werd op die locatie een 18-jarige jongen mishandeld door een 35-jarige man. Volgens het Openbaar Ministerie is ook dit in de drugshoek te zoeken. Hierbij zou volgens de politie ook zijn gestoken met een mes.

De gemeente kan overigens geen garantie bieden dat de overlast aan de Meerkreuk stopt, nu de JOP is weggehaald. Wel proberen jongerenwerk en de wijk- en jeugdagenten contact te houden met de jongeren.

advertentie advertentie