Glasvezelcampagne Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost van start.

Kaag en Braassem – Samen met ambassadeurs, investeerder TINC, initiatiefnemer GlasDraad en ondersteund door de gemeenten is maandag 8 januari het startschot gegeven, door het officieel openen van de website voor de vraagbundeling glasvezel in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost.

Deze campagne loopt van 8 januari tot 9 april 2018. Gedurende deze periode kunnen bewoners van het buitengebied zich inschrijven voor glasvezel bij een van de deelnemende serviceproviders, zodat zij in de toekomst kunnen profiteren van het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk.

GlasDraad Groene Hart
De partij achter deze campagne is GlasDraad Groene Hart, een organisatie met de ambitie om bewoners en ondernemers in buitengebieden toegang te geven tot het glasvezelnetwerk. Woningen en bedrijven die in aanmerking komen voor glasvezel behoren tot de zogenaamde ‘witte’ gebieden. Dit zijn regio’s waar geen toegang tot een coax-netwerk is. De adressen die in aanmerking komen voor glasvezel ontvangen in de komende 2 weken een informatie pakket en een uitnodiging voor inschrijf-en informatie bijeenkomsten.

Campagne
Glasvezel in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost is hard nodig. Na een succesvolle interessepeiling van DICO Breedband is het nu tijd voor de volgende fase. Tussen 8 januari en 9 april kunnen bewoners en ondernemers zich via de website groenehart.glasdraad.nl of bij een lokale abonnementsverkoper inschrijven voor een dienstenpakket naar keuze. Er zijn vier serviceproviders die hun diensten over het netwerk van GlasDraad aanbieden zijnde Weserve, CBizz, Solcon en Multifiber. Daarmee is in alle mogelijke wensen voorzien (consument, klein-zakelijk en zakelijk). Als uiterlijk 9 april 50% van de bewoners zich heeft aangemeld, dan gaat de aanleg van glasvezel door.

Ambassadeurs
De ambassadeurs, bewoners, ondernemers en lokale abonnementverkopers in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost, vormen het hart van de campagne. Zij weten als geen ander wat het nut en de noodzaak van glasvezel in hun eigen regio is. Zij verzorgen gezamenlijk een 22-tal informatie- en inschrijfmomenten waar iedereen terecht kan voor vragen, advies en hulp bij inschrijven. Meer informatie daarover is ook te vinden op de website groenehart.glasdraad.nl.