Corona pop-up priklocatie in Roelofarendsveen

Foto: Omroep West

ROELOFARENDSVEEN - GGD Hollands Midden opent in de regio de komende periode meerdere corona pop-up priklocaties. Je kunt op die locaties zonder afspraak een prik halen. Een van de locaties is in Roelofarendsveen.

De pop-up locatie in Roelofarendsveen komt in Sporthal De Tweesprong op 9, 23 en 30 november en 7 december. Het is dan tussen 14:00 en 18:00 uur mogelijk om daar zonder afspraak een coronavaccinatie te halen. De pop-up locatie is vooral bedoeld voor mensen voor wie het lastiger is om naar de vaste priklocaties te komen in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden. 

Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. Het gaat om 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangeren. Ook zorgmedewerkers mogen de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. 60-plussers krijgen ook een uitnodigingsbrief thuis gestuurd.

De vaccinatieronde loopt tot eind 2023. Voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Het vaccin waarmee wordt geprikt is aangepast aan de variant van het virus die nu veel rondgaat.

advertentie advertentie