Financiële tegenvaller en slappe bodem: plannen voor school, sportvelden en zwembad moeten weer anders

Foto: Google Maps

ROELOFARENDSVEEN - Opnieuw moeten de plannen voor een nieuwe school, zwembad, sporthal en sportvelden in Roelofarendsveen op de schop. Een slappe ondergrond en dreigende financiële tegenvallers zijn ditmaal de boosdoener. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De werkgroep die bezig is met het project heeft het probleem in een brief gemeld aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Het eerder goedgekeurde plan zou meer dan tien miljoen euro gaan kosten. Uit onderzoek zou nu zijn gebleken dat de grond nog verder inzakt dan was voorzien. Er zal een lichtere onderconstructie gemaakt moeten worden voor de voetbal- en hockeyvelden. Dat is echter wel duurder.

Besparingen

Vanwege de oplopende kosten wil de werkgroep kritisch kijken naar besparingen. Zo wordt gekeken of de sportclubs met minder kleedruimte en andere voorzieningen kunnen werken. Daarnaast wil men kijken of vrijwilligers zoveel mogelijk kunnen doen. 

Met de indeling van het complex is ook opnieuw geschoven. Dit om opnieuw tot de optimale indeling te kunnen komen. Zo zouden de sportvelden nu opnieuw zijn verlegd. Bijkomend voordeel is volgens de werkgroep wel dat er minder bomen hoeven te worden gekapt. In een eerder stadium waren de bouwhoogtes van het project al aangepast, na kritiek van omwonenden.

De clubs en gemeente willen komende zomer al starten met het project, waar al jaren over wordt gesproken. Het is echter de vraag of dit gaat lukken. Bij uitstel zal het project minimaal een jaar vertraging oplopen.

advertentie advertentie