Goedhart Drechtloop klaar voor de 53e editie

Jeugdloop Drechtloop Foto: Dennis

LEIMUIDEN - De Beukenlaan in Leimuiden verandert op 21 januari voor de 53ste keer in een start en finish van de Goedhart Drechtloop. Traditiegetrouw stelt voetbalvereniging S.V Kickers ’69 de kantine weer beschikbaar voor inschrijving.

Vanaf 10.30 uur gaat de eerste loop van start met de kinderloop en de 10 kilometer wandelloop. De kinderloop is 1,4 kilometer en zal voor ouder en kind zijn. De 10 kilometer hardlopen zal samen met de 10 Engelse mijlen om 11.00 uur van start gaan. Deze loop zal traditiegetrouw langs de Drecht en door Rijnsaterwoude gaan. Om 11.05 uur start de laatste afstand: de vier kilometer.

Vorig jaar waren er, ondanks het slechte weer, 321 deelnemers. De afstandsrecords zijn echter al enkele jaren onaangeroerd. Het laatste afstandsrecord dat werd verbroken was in 2020 van Michiel Meulemans uit Utrecht. Hij deed 12 minuten en 40 seconden over de vier kilometer

Voor dit jaar is de voorinschrijving inmiddels online geopend. Startnummers zijn op zondag 21 januari op te halen in de kantine van de S.V. Kickers 69 voetbalvereniging.

advertentie advertentie