Historische schepen te bezichtigen tijdens Museumhaven in Oude Wetering

OUDE WETERING - Tussen 22 en 25 oktober wordt de Wetering aan de Kerkstraat in Oude Wetering omgetoverd tot een museumhaven. Er zijn historische schepen te bezichtigen en er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. 

De schepen worden zondagmiddag rond 12.00 uur verwacht op hun bestemming in Oude Wetering. Daarna zijn ze tot en met woensdagochtend te bewonderen. Sommige schepen zijn ook van binnen te aanschouwen. Informatieve borden zorgen ervoor dat je alles kunt leren over de historie van de schepen. Het is daarnaast ook mogelijk om op het grootste vrachtschip, de Terra Nova uit 1929, een kop koffie te drinken. Op dat schip is ook een expositie te bekijken over de historische scheepvaart van Oude Wetering.

Strontrace

Basisschoolkinderen worden maandag rondgeleid op de schepen. Die dag gaat ook de Strontrace van start, een zeilwedstrijd in Workum. Dit jaar doet daar een recordaantal schepen aan mee. Leimuidenaar Rob Ligtenberg, een van de initiatiefnemers van de museumhaven, neemt ook deel. In de loop van dinsdag en woensdag worden de deelnemers aan de strontrace bij de finish in Oude Wetering verwacht.

Dinsdag wordt er ook een beurtveer georganiseerd. Daarbij krijg je de mogelijkheid om heen en weer mee naar Warmond te varen. 

advertentie advertentie