Karter Dean Hoogendoorn pakt podium in eindstand WSK Super Master Series

Foto: Blatter Media

WOUBRUGGE - Karttalent Dean Hoogendoorn is zondag op het podium geëindigd van de OK Junior-klasse in de WSK Super Master Series. De pas elfjarige karter uit Woubrugge verzekerde zich op het circuit van Sarno van de derde plaats in de eindstand. 

Dean zelf wist niet goed wat hij met het eindresultaat aan moest. 'Derde is natuurlijk wel goed, zeker omdat we in de eerste ronde pech hadden. Maar ik was liever kampioen geworden', toonde de supersnelle jongeling zich ambitieus als altijd. Op het podium stond hij naast een 14-jarige en 13-jarige coureur, die dus meer ervaring hebben dan de jongeling. Iets wat de prestatie misschien nog wel knapper maakt.

Voorafgaand aan het laatste raceweekend stond Dean vierde in de stand. Kampioen worden was helaas niet meer mogelijk, de tweede of derde plaats waren dat wel. In de prefinale werd Dean tweede en na zijn zesde plaats in de finale was de derde plaats in de eindstand de zijne.

Champions of the Future

'Dat nog een plekje hoger er uiteindelijk niet in zat, was jammer, maar ook niet meer dan dat', vindt Dean. De derde plaats in de eindstand is hoe dan ook een knappe prestatie tussen de 140 beste OKJ-rijders van de wereld. Bovendien pakte Dean in de laatste twee rondes de meeste punten van iedereen. 

De volgende wedstrijd wordt gehouden in Valencia. Daar verschijnt Dean aan de start van de Champions of the Future, de eerste ronde van vijf in het kampioenschap van wereldkartbond CIK-FIA. 'Het niveau is er gelijk aan dat van het WSK. Er doen ongeveer 120 OKJ-rijders aan mee. Ik ben benieuwd en kijk ernaar uit!', zegt Dean daarover.

advertentie advertentie