Karter Dean Hoogendoorn uit Woubrugge boekt mooi resultaat in Italië

WOUBRUGGE - Karttalent Dean Hoogendoorn heeft een klinkend debuut gemaakt in de OK Junior-klasse. De pas elfjarige coureur uit Woubrugge werd afgelopen weekeinde zevende op het Circuito South Garda in Italië. Dat deed hij tijdens de eerste ronde van de WSK Champions Cup.

Dean rijdt dit jaar ruim dertig wedstrijden, voornamelijk in Italië, waar de wereldtop in het karten zich traditioneel verzamelt voor competities op het hoogste niveau. Daarvan is het WSK de meest aansprekende serie. De snelle Zuid-Hollander van AKM Motorsport was bij zijn debuut in de OKJ-klasse daarom een beetje zenuwachtig. "Iets meer dan normaal. Ik vind dat wel een lekker gevoel, eigenlijk", zegt Dean in een bericht. "Ik probeerde gewoon zo kalm mogelijk te blijven en me goed te concentreren."

Dat ging hem buitengewoon goed af. In de kwalificatie werd hij eerst knap zesde om vervolgens in de eerste heat naar P2 te denderden. In de tweede heat werd hij derde, maar omdat hij bij de start van die race een ingeklikte voorbumper opliep kreeg Dean vijf seconden straftijd. Bovendien kreeg hij in de laatste vier ronden te kampen met een lekke band omdat een boutje uit de velg was gelopen. Daardoor werd hij voor die race uiteindelijk als tiende geklasseerd. In de derde heat eindigde hij opnieuw als tweede om in de vierde en laatste heat als vierde te finishen. In de prefinale werd hij zesde.

Finale

In de finale mocht Dean op P8 achtste aan de finale beginnen en werd uiteindelijk zevende. De finale begon tumultueus. Bij de start was er een grote crash en werd met de rode vlag gezwaaid. De tweede start ging vervolgens wel goed. "Helaas hadden we ook voor de finale niet de goede snelheid, maar ik ben toch blij met hoe het gegaan is. De jongens die voor me zijn geëindigd rijden al een aantal jaren OKJ. Ik ben er wel trots op dat ik nog redelijk ver naar voren ben gefinisht."

advertentie advertentie