Kassen aan Floraweg in Roelofarendsveen maken mogelijk plaats voor 53 woningen

Foto: Dennis

ROELOFARENDSVEEN - Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem is positief over het plan om huizen te bouwen aan het begin van de Floraweg in Roelofarendsveen. Op dit moment staan daar kassen. Het plan is dat er een woonwijk komt met 53 huizen.

Het is echter nog niet zover dat de huizen er ook definitief komen. De initiatiefnemers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. De provincie Zuid-Holland moet nog akkoord gaan en er moet rekening worden gehouden met het geluid van de nabijgelegen A4 en Hogesnelheidslijn. Het bestemmingsplan moet ook nog gewijzigd worden, van agragisch-glastuinbouw naar wonen. Dat kan gepaard gaan met bezwaar- en beroepsprocedures.

Aangrenzende woningbouwplannen

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem zijn in ieder geval positief over het plan. Ze vinden dat het gebied op deze manier mooier wordt. Aangrenzend zijn ook nog twee andere woningbouwplannen, waaronder dat van Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. 

De locatie behoort niet tot het duurzame glastuinbouwgebied, zoals De Baan/Sotaweg in Roelofarendsveen wel hoort. Daardoor hoeven hier niet alleen maar kassen te worden gebouwd. Het plan is dat er een nieuwe wijk komt met rijtjeswoningen van twee lagen en een kap, beneden- en bovenwoningen en eventueel achttien zorgwoningen voor jongeren.

advertentie advertentie