Leimuiderbrug kan niet meer open voor schepen na onderhoudswerkzaamheden

Tijdens het testen haperde de brug Foto: John Wiersmsa

LEIMUIDEN - De Leimuiderbrug blijft voorlopig dicht voor scheepvaart, omdat er problemen zijn met het open- en dichtgaan van de brug. Na de onderhoudswerkzaamheden van de afgelopen week kunnen auto's sinds maandagochtend wel weer over de brug bij de Ringvaart.

De Leimuiderbrug was de afgelopen tien dagen afgesloten voor zowel auto's als scheepvaart in verband met onderhoudswerkzaamheden. Maar tijdens de laatste tests afgelopen weekend bleek dat de brug niet goed open- en dichtgaat, vertelt woordvoerder Selina Douma van de provincie Noord-Holland, die eigenaar is van de brug.

'Daarom hebben we besloten om de brug dicht te houden voor het scheepvaartverkeer, zodat het wegverkeer hier geen hinder van ondervindt', aldus Douma. Wat precies het probleem is met de brug is nog niet duidelijk. Tijdens de werkzaamheden kreeg de brug een nieuw hydraulisch systeem.

Druk bezig met uitzoeken

'Voor het scheepvaartverkeer, dat we ook op de hoogte hebben gebracht, is deze afsluiting heel naar', zegt Douma. 'We zijn zondag de hele dag bezig geweest met uitzoeken wat er aan de hand is. Maandag kijken we samen met de leverancier wat we aan het probleem kunnen doen.'

Douma hoopt dat maandagmiddag of dinsdagmorgen duidelijk is wat er met de brug aan de hand is en wanneer de problemen kunnen worden opgelost. Gemiddeld passeren zo'n tien schepen per dag de Leimuiderbrug.

advertentie advertentie