MMO krijgt kunstgrasveld voor trainingen

Het Groene Hart - Het begeerde land afl 1 Foto: Omroep West

HOOGMADE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem heeft 76.000 euro beschikbaar gesteld aan voetbalvereniging MMO in Hoogmade om een kunstgrastrainingsveld aan te leggen.

De aanleg van het veld maakt deel uit van het plan van de vereniging om het sportpark te moderniseren en toekomstbestendig te maken. Het overgrote deel van de kosten om het sportpark te moderniseren en verduurzamen betaalt MMO uit eigen middelen, schrijft de gemeente. Eerder werd al de kantine van de club gerenoveerd. Het kunstgrasveld wordt aangelegd op het al jaren ongebruikte handbalveld.

Een projectgroep van vrijwilligers, leden en ouders zijn binnen de vereniging bezig met het renovatieproject. MMO gaat uit van een grote zelfwerkzaamheid. Alleen voor de aanleg van het kunstgrasveld is hulp gevraagd aan de gemeente. MMO-voorzitter Joep van Rijn in een reactie: 'Wij zijn erg blij dat ons verhaal goed is ontvangen bij de gemeente. Vanaf het begin hebben wij de gemeente betrokken bij ons project. Het was fijn om onze ideeën in goede samenspraak met de medewerkers van de gemeente en de wethouders verder te ontwikkelen.'

Beschikbaar voor school

MMO beschikt op dit moment over twee natuurgrasvelden, die bij slecht weer niet altijd gebruikt kunnen worden. Door de aanleg van een kunstgrasveld kan voornamelijk de jeugd ook trainen op momenten dat de natuurgrasvelden niet bespeelbaar zijn. Op de ongebruikte uren is het veld beschikbaar voor de school, andere verenigingen en maatschappelijke initiatieven. 

Wethouder Sport Gerben van Duin: 'Ik vind het heel fijn dat ze bij MMO nu het hele jaar door kunnen sporten en kunnen blijven trainen. Bewegen is belangrijk om gezond oud te worden. Daar draagt dit project aan bij. Zeker ook omdat het breder beschikbaar wordt voor de maatschappelijke initiatieven in het dorp.'

Bij de aanleg van het kunstgrasveld kiest MMO overigens voor duurzame opties. Zo komen er geen rubbers en microplastics in het kunstgras en worden de bestaande lichtmasten voorzien van ledverlichting.

advertentie advertentie