Nieuwe woningen in Rijpwetering: bouwer hoopt volgend jaar eerste paal te slaan

RIJPWETERING - Er moeten dertig nieuwe woningen worden gebouwd in Rijpwetering. Ontwikkelaar en bouwer Thunnissen hoopt volgend jaar de eerste paal te kunnen slaan, zo zei een woordvoerder van het bouwbedrijf tegen het Leidsch Dagblad. De nieuwe woonwijk komt op een weiland dat grenst aan het voetbalveld en de Buitenweg.

Er zal woensdag 17 januari tussen 18.00 en 20.00 uur een inloopavond zijn voor bewoners in Plein 13. Inwoners van het dorp kunnen het zogeheten plan 'Straathof' inzien en meedenken over het ontwerp. Er moeten 21 koopwoningen komen en negen sociale huurwoningen. De prijzen variëren van ’betaalbaar’ tot duur. 

Bezwaarprocedures

Het bouwbedrijf weet nog niet of inwoners van Rijpwetering voorrang krijgen. Thunnissen geeft aan dat er nog afspraken moeten worden gemaakt met de gemeente. Het bestemmingsplan ligt nog tot en met woensdag voor inzage. Eventuele bezwaarprocedures kunnen nog voor vertraging gaan zorgen. 

Bij een eerdere informatieavond in 2017 viel de nieuwe woonwijk slecht bij omwonenden. Ze protesteerden tegen het verloren gaan van een stuk polder en het vrije uitzicht op plas De Koppoel en vreesden voor meer verkeersdrukte. Nu ligt er dus een nieuw plan.

advertentie advertentie