Plan voor twintig huurhuizen aan Noordeinde in Roelofarendsveen in te zien

Foto: hofnoordeinde.nl/project

ROELOFARENDSVEEN - Het plan voor 'Hof Noordeinde Roelofarendsveen' ligt zes weken lang ter inzage. Het plan is om aan het Noordeinde twintig grondgebonden houten woningen te realiseren. Zes woningen worden sociale huurwoningen, tien woningen middeldure huur en vier woningen zijn beoogd als vrije sectorhuur. Burgemeester en wethouders zijn akkoord met het plan.

De twintig huizen zijn verdeeld in een blok van zes en twee blokken van zeven woningen. De drie blokken vormen met elkaar een hofje, vandaar de naam Hof Noordeinde. Tussen de huizenblokken komen parkeerplaatsen en groen. De houten huizen worden grotendeels in een fabriek gemaakt. Ter plekke zullen ze worden afgewerkt. 

Plaatsing eind 2024

De bedoeling is dat de wijk vooral beschikbaar wordt voor starters, jongeren en zij die gezien de inkomens en huidige woningmarkt moeite hebben om aan een woning te komen. In het verleden stond op de huidige locatie een tankstation. Deze is inmiddels verplaatst naar de rotonde bij Rabobank Het Oog. De winkels die er stonden zijn gesloten of verplaatst. De vrijgekomen ruimte wordt dus ingezet voor de bouw van de twintig woningen.

De gemeente en projectontwikkelaar Heembouw hebben de hoop dat de woningen eind 2024 kunnen worden geplaatst. De gesloten winkels zullen in de loop van 2024 tegen de vlakte gaan.

advertentie advertentie