Provincie gaat doorstroom verkeer bij kruising N207 niet extra aanpakken

Foto: Google Street View

LEIMUIDEN - De provincie Zuid-Holland gaat geen extra maatregelen nemen om de doorstroom van verkeer bij het kruispunt van de provinciale weg op de N207 bij Leimuiden te bevorderen. De gemeente Kaag en Braassem is hier niet blij mee en overweegt juridische stappen.

De provincie is van mening dat het kruispunt tot in ieder geval het jaar 2030 is opgewassen tegen het groeiende verkeersaanbod. De aanstaande reparatie van de Leimuiderbrug gaat daar aan meehelpen. Dat heeft de provincie in een reactie laten weten aan het AD. Leimuiden gaat er een woonwijk bij krijgen met ruim 200 woningen. Binnen de gemeenteraad van Kaag en Braassem leefde de vraag of er ook extra verbeteringen zouden komen bij het kruispunt.

Dat gaat dus niet gebeuren. Er werd eerder gesproken over een viaduct en een tunnel, maar dat is niet meer aan de orde. Afgelopen jaar werd al duidelijk dat gedeputeerde Frederik Zevenbergen moet bezuinigen op infrastructuur. Volgens de provincie is het nu aan de gemeente om met alternatieve verbeteringen te komen. Eind dit jaar wordt er een reparatie uitgevoerd aan de Leimuiderbrug. De verwachting van de provincie is dat dit de doorstroom van het verkeer ook flink ten goede zal komen. 

Juridische stappen

Voor de gemeente Kaag en Braassem is de kous daarmee niet af. In een reactie aan Studio Kaag en Braassem laten zij weten dat juridische stappen niet worden uitgesloten, ondanks de reactie van de provincie. 'Als gemeente zijn wij al geruime tijd met de provincie Zuid-Holland in gesprek over dit kruispunt. Wij hebben aangegeven dat wij de eerder door de provincie met ons gesloten overeenkomst (uitgaande van een viaduct-plus variant) als uitgangspunt nemen bij onze gesprekken met hen. Maar dat wij ook open staan voor eventuele, door de provincie aan te dragen alternatieve oplossingen.'

'Als we hier onderling toch niet uitkomen, dat zullen wij als gemeente vasthouden aan deze eerder afgesloten overeenkomst. En zijn daarbij bereid zijn om nakoming daarvan desnoods langs de juridische weg af te dwingen. Maar uiteraard willen we er graag gewoon op constructieve wijze met elkaar uitkomen, en zou een juridisch traject niet nodig hoeven en moeten zijn. Maar we willen wel graag duidelijkheid hierover, en daarbij begint ons geduld langzamerhand wel een beetje op te raken.'

advertentie advertentie