Raadsvoorstel aangenomen: meer ruimte voor de Bibliotheek in Kaag en Braassem

Foto: jarmoluk

KAAG EN BRAASSEM - Het raadsvoorstel voor het bibliotheekwerk van Bibliotheek Rijn en Venen is maandagavond 18 december officieel aangenomen in de gemeenteraad van Kaag en Braassem.

Dit betekent dat de vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen in Roelofarendsveen en Leimuiden open blijven. In Woubrugge mag ook een vestiging geopend gaan worden. Voorwaarde daarvoor is dat er voldoende vrijwilligers worden gevonden en er een geschikte locatie is.

De gemeente Kaag en Braassem heeft ook budget vrijgemaakt om de kernfuncties van de Bibliotheek in de gemeente te versterken. Dit zijn met name de doorlopende leeslijn op de IKC’s, cursussen om inwoners te ondersteunen bij digitale vaardigheden en activiteiten in de Maakplaats. Met het aannemen van het raadsvoorstel is tevens afgesproken dat de Bibliotheek op dit nieuwe niveau kan blijven functioneren de komende jaren. In het geval van inflatie zal er geïndexeerd worden.

Jaren sterk gemaakt

Bibliotheek Rijn en Venen reageert verheugd op het nieuws. 'Bewoners, organisaties en vrijwilligers hebben zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor het belang van de Bibliotheek in Kaag en Braassem, met succes. De hedendaagse Bibliotheek is veel meer dan een verzameling boeken en een inhoudelijke partner voor het onderwijs. De Bibliotheek is een huiskamer waar iedereen welkom is, lid of geen lid. Het is een plek waar mensen bijeen komen om geïnspireerd te worden en elkaar te helpen met bijvoorbeeld de Nederlandse taal, digitale vaardigheden of overheidszaken.'

advertentie advertentie