Schrijver Eddy van der Ley brengt bezoek aan Boekhandel Veenerick

ROELOFARENDSVEEN - Boekhandel Veenerick ontvangt dinsdagavond 24 oktober Eddy van der Ley, een bekende Nederlandse boekschrijver. Hij komt vertellen over zijn nieuwe boek Heldendaad in de Sahara.

Het boek, een ode aan zijn in de Sahara omgekomen boezemvriend Peter Teggelaar en diens vriend/reisgezel Marc Gilsing, kwam vorige week vanuit het niets binnen op nummer 4 in de Bestseller 60, en was na een paar dagen al toe aan de vierde herdruk. Van der Ley is vanuit binnen- en buitenland zelfs al benaderd voor vertalingen en verfilmingen. ‘Maar eerst moet het boek in Nederland zijn weg vinden’, zegt de schrijver. ‘Daarna kijken we verder.’ 

Van der Ley schrijft in het boek over zijn omgekomen boezemvriend Peter Teggelaar en zijn vriend Marc Gilsing. Op het moment dat zij beseffen dat ze op 24-jarige leeftijd gaan sterven in de Sahara, in de zomer van 1993, door een ongelukkige inschatting van hun Algerijnse woestijngids en door botte autopech, richten ze zich in hartverscheurende afscheidsbrieven tot geliefden, familie en vrienden. Zonder zelfmedelijden, maar met humor, zelfspot, berusting en – vooral – de zorg voor hen die achterblijven, accepteren de onfortuinlijke Sahara-reizigers hun noodlot. Het dagboek werd aangetroffen naast de lichamen.

Reconstructie in Sahara

Dertig jaar later besloot Van der Ley er wat mee te gaan doen. In het boek wordt het complete dagboek gepubliceerd. Ook verhaalt hij over de impact die de dood van de jonge levenskunstenaars op zijn leven en op dat van vele anderen heeft gehad, juist door die laatste woorden vanaf hun plotselinge sterfbed. Van der Ley, die voor een reconstructie van het drama zelf afreisde naar de Sahara. Het maakt Heldendaad in de Sahara ook tot een persoonlijke ode aan vrijheid, liefde, avontuur en broederschap.

Van der Ley, die eerder boeken schreef over onder meer Bas Nijhuis, Gertjan Verbeek, Michel Boerebach, Andy van der Meijde en Kim Kötter, vertelt vanaf 20.00 uur over de totstandkoming en de achtergronden van zijn bestseller. Na afloop is er de gelegenheid het boek te kopen, desgewenst gesigneerd door de auteur.  

advertentie advertentie