Sterke prestaties Hoogendoorn en Verbij op World Cup Kwalificatietoernooi

Foto: @focusbyhanneke

WOUBRUGGE/HOOGMADE - Chloé Hoogendoorn en Kai Verbij hebben dit weekend sterke prestaties neergezet bij het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf, Heerenveen. De uit Woubrugge afkomstige Hoogendoorn noteerde twee top 10-uitslagen, terwijl de in Hoogmade-wonende Verbij zich plaatste voor de World Cup op de 500 meter. Op de 1000 meter kwam hij ten val.

De 19-jarige Chloé Hoogendoorn deed mee aan de kwalificatie van de 500, 1000 en 1500 meter. Op de eerste twee genoemde afstanden noteerde het talent van Jumbo-Visma tweemaal een top 10-notering. Op de 500 meter werd de Woubruggenaar negende en op de 1000 meter werd ze zevende. Op beide afstanden noteerde ze ook een persoonlijk record. Op de 500 meter haalde ze een tijd van 38,25. Haar oude PR was 38,90. Op de 1000 meter klokte Hoogendoorn 1.15,41. Ze verbrak haar PR daarmee met twee seconden.

De 1500 meter verliep minder succesvol. Hoogendoorn werd daar achttiende, nadat ze in haar eerste rondje nog wel de snelste tijd noteerde. Kwalificatie voor de World Cup leverde het niet op, maar Hoogendoorn zal ongetwijfeld tevreden terugkijken op het weekend. 

Kai Verbij

De uit Hoogmade afkomstige Kai Verbij wist zich op de 500 meter te plaatsen voor de World Cup. Hij werd in de kwalificatie tweede achter Merijn Scheperkamp. Op de 1000 meter kwam Verbij ten val, waardoor hij uit de race lag. Na afloop zei hij via de kanalen van zijn team Jumbo-Visma dat het goed met hem gaat, maar dat hij geschrokken is. Hij hoopt snel weer op het ijs te staan.

advertentie advertentie