Training ‘Samen Dementievriendelijk’ in Oude Wetering

Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - Dementie is een steeds groter wordend probleem in Nederland. In Kaag en Braassem zijn er 450 mensen die de diagnose dementie hebben. In 2040 zal dat aantal toenemen tot 1000. Om mensen bewust te maken van wat zij kunnen betekenen voor iemand met dementie, worden er trainingen vanuit de landelijke organisatie 'Samen Dementievriendelijk' georganiseerd.

In Nederland wonen er in totaal 290.000 mensen die een vorm van dementie hebben, waarvan 16.000 mensen jonger zijn dan 65 jaar. 76 procent van de mensen met dementie woont nog thuis. 500.000 mantelzorgers geven meer dan twintig uur per week zorg aan deze mensen. Meer dan de helft van de mantelzorgers is overbelast. 

Training

Maandag 22 januari wordt er van 19.00 - 21.30 uur een training gegeven in Huize Jacobus in Oude Wetering, om mensen bewust te maken van wat zij kunnen betekenen voor iemand met dementie. Mensen met dementie kunnen namelijk gewoon mee blijven doen in de maatschappij. Tijdens deze training wordt dieper ingegaan op wat dementie is en wat je kunt verwachten. Aan het eind van de training worden er situaties besproken die worden aangedragen door deelnemers van de training. 

Aanmelden voor de training moet voor 18 januari via aleidvdmeer@gmail.com. 

advertentie advertentie