One en Only estafette-marathon 2018: een barre ijstocht in het hoge noorden

Roelofarendsveen – Tijdens de jaarvergadering van LV Plantaris’ is de al weer 17 editie van dit evenement bekendgemaakt. De One en Only “Kluun Veuruut dur ’t Kruud” estafette marathon. In het meest noordelijke plekje van Kaag en Braassem heeft de ijsmeester van de One en Only gezegd: “It giet oan”!

Op zaterdag 15 september zal bij clubhuis De Pegel, gelegen aan De Baan in Oude Wetering, het startschot klinken voor “De (kluun)tocht der tochten” met zo’n 140 teams en een groot aantal marathonlopers. Het parcours bestaat uit 15 rondjes van ± 2800 meter met maar liefst vijftig bochten door de straten van de Kruidenbuurt in Oude Wetering.

Schaatsen, klunen, koek en zopie, kortom winterpret in september. De One en Only verwacht dat de omgeving rondom IJsclub Alkemade zal veranderen in een winters landschap, vol met het (on)kruid waaraan de straten hun naam te danken hebben.

Natuurlijk wil niemand deze unieke estafette marathon missen! Om in winterse sferen te komen, kun je alvast een kijkje nemen op de speciale website http://www.oneenonly.nl/OOKLUUN of http://www.plantaris.nl/home/evenementen.

Wees er op tijd bij, de inschrijving start vrijdag 6 april 19.00 uur via inschrijven.nl.