Workshop Bijbelse planten

 Woubrugge – Het Dorpsleerhuis Woubrugge organiseert op maandagavond 28 mei een workshop ‘Bijbelse planten in Woubrugge’. In de Bijbel worden veel planten met naam genoemd. Sommige plantennamen zijn afgeleid van heiligen, zoals de Heilige Antonius voor teunisbloem. Vaak werd aan deze plant dan ook een heilzame werking bij ziekte toebedeeld. Ook zien we in schilderijen en andere kunstuitingen veel verwijzingen van kruiden, bloemen en bomen naar Bijbelse figuren. Zo wordt Maria vaak gesymboliseerd door witte bloemen en vaak een witte lelie. En kent U die prachtig paars bloeiende Judasboom?

Graag nemen Hansje Herfst en Riet Rijlaarsdam u mee in een rondleiding rondom de Gereformeerde kerk in Woubrugge. Zij vertellen u meer over de planten die tijdens de rondleiding te vinden zijn en de Bijbelse achtergronden daarvan.

De avond begint met een korte inleiding in de kerk. Dan volgt de rondleiding door een klein deel van Woubrugge( max 2 km lopen). U zult versteld staan wat er zo dichtbij allemaal groeit en bloeit, zelfs tussen de straatstenen treffen we Bijbelse planten aan.  Onderweg zullen we nog wat kruiden en bloemen verzamelen die we bij terugkomst in de kerk verwerken tot een kleine snack. Met dit hapje en een sapje sluiten we de avond rond 21.30 uur af.

Aanvang 19.00 uur bij de Gereformeerde Kerk in Woubrugge, A. Kuyperweg 1. De toegang bedraagt € 5,00 inclusief een hapje en een sapje. Bij slecht weer wordt de avond verzet naar maandagavond  4 juni. Graag vooraf opgeven via dorpsleerhuiswoubrugge@gmail.com