WVC vrouwen 1 volgt WVC vrouwen 2 op voor finale Kaag en Braassem cup

Oude Wetering – De wedstrijd van deze avond bepaalde wie er naar de finale aanstaande zondag zou gaan. Een gelijkspel was voldoende voor ons gezien het betere doelsaldo. De wedstrijd had in de beginfase een ander gezicht dan de wedstrijd tegen MMO. ROAC deed het goed en zorgde er voor dat onze opbouw al vroegtijdig werd verstoord en het lukte dan ook niet om goed aan voetballen toe te komen. Het doel van ROAC hebben we in deze fase bijna niet kunnen vinden, integendeel het vele balverlies maakte dat ROAC een aantal keer dreigend voor onze goal kon verschijnen, maar Cindy Koolhaas had overal het zicht op en pakte alles wat in haar buurt kwam.

De manier zoals de tegenstander speelde kost veel energie, na een minuut of 20 zag je al dat er iets meer ruimtes op het veld kwamen en konden we meer onder de druk uit voetballen en aan aanvallen gaan denken. Naarmate de eerste helft vorderde drukte we ROAC steeds verder terug op eigen helft en begonnen er kansen te komen. Net na het half uur haalde Esmee Schrama weer eens de achterlijn en haar voorzet werd door Andrea Hogenboom binnen geschoten (de tandem die vorig jaar WVC vrouwen 3 de nodige punten bezorgde) 1-0. Merel Roos probeerde ook nog een aantal keer tot score te komen, maar verder dan een bal die binnenkant paal er weer curieus uitkwam, kwam ze niet en zo gingen we met een 1-0 de rust in.

Helaas moest Merel Roos afhaken voor de 2e  helft (Sterkte Merel en familie !) maar in de rust werd wel duidelijk waar het aan schortte in de 1e helft en kijken of er in de 2e helft verbetering gebracht kon worden. (we zijn wel kritisch maar we zijn nog geen 2 weken bezig (sommige zelfs zonder trainingsarbeid) dus dit mogen we niet vergeten). Toch was er een duidelijke verbetering in ons aanvalsspel te zien, het was nu vanaf minuut 1 een stuk dreigender en er volgde al snel veel kansen. Dian Huigsloot was al goed bezig om een basisplaats te veroveren, in de rust de trainer met complimenten overspoelen en dan ook nog de cornerbal van Kelly v/d Tang uitstekend binnen koppen ! ja wat wil je nog meer ? (zo’n broek met gaten die je vroeger van je moeder moest weggooien maar tegenwoordig blijkbaar niet meer) en zo was het al 2-0. Nog geen paar minuten later een prima voorzet van Mariska van Berkel en Kelly v/d Tang die al vallend de bal binnen weet te koppen en zo ver de wedstrijd nog niet beslist was, dan nu wel 3-0.

De rest van de wedstrijd probeerde we de score nog wat te doen oplopen, maar ook ROAC  bleef (sportief) strijden om nog een ere treffer te kunnen scoren en zo bleef het toch wel een leuk schouwspel. Het was een uitstekende voorzet van Andrea Hogenboom, die Isabelle van Hofwegen een niet te missen kans gaf en die deed dat uiteraard ook niet en zo was het 4-0. Tevens wisten we nog een keer de lat te raken. Diverse scrimmages voor het doel die er dan uiteindelijk toch net niet ingingen. Het was Isabelle van Hofwegen die de bal koppend bij Anna Spruit kreeg rond de 16 meter, die met de voor haar klassieke beweging, haar directe tegenstander uitspeelde en de bal mooi in de verre hoek krulde en de eindstand op 5-0 bracht.

Zo en nu op naar de finale
Aangezien de coaches van vrouwen 2, Roel en Ton, de huidige succes bondscoach vd vrouwen Sarina Wiegman in hun kennissen kring hebben zal er ongetwijfeld een strategisch plan te voorschijn komen. Voor vrouwen1 zal het er op neer komen om een oplossing te moeten vinden om door die solide verdedigingsmuur van Lizzy Schoo, Marloes Bakker, Fleur v/d Meer, Michelle v/d Meer, Melanie v/d Zwet,  Tessa Huigsloot en Lieke Hoogenboom heen te komen (wie gaan ze opstellen, keuze voldoende hebben ze ). En om überhaupt aan voetballen toe te komen want met op het middenveld de kilometer vreters Janice Muller en Mirjam Schats doen het zelfde wat Jackie Groenen en Danielle vd Donk op het EK deden; elke tegenstander opjagen niet de kans geven om aan voetballen toe te komen.

Zorgen dat we rond de 16 meter geen vrije trap tegen krijgen want of je nu Esmee Schoo of Sherida Spitse achter de bal zet, de uitkomst is vaak het zelfde…En geef Nouska v/d Meer geen ruimte om die steekbal te geven op Sophie Aanhane, want als de bal daar komt, die scoort altijd en overal…en welke verdedigster gaat de Lieke Martens van vrouwen 2 , Inge Bakker oppakken en afstoppen… en als dat allemaal zal lukken hebben ze ook altijd nog de mogelijkheid om vanaf de bank hun breekijzer Yvonne van Iterson in te zetten om de wedstrijd te doen kantelen.

Vrouwen1 is gewaarschuwd en u kunt het aanstaande zondag allemaal vanaf 14.00 uur live bekijken bij MMO in Hoogmade
Tot dan !