Nieuw fietspontje in Kaag als noodoplossing

Foto: Facebook Stal op de Kaag

KAAG/OUD ADE - Tegenover De Stal op de Kaag is een nieuw fietspontje geopend op woensdag 24 juni.

Het pontje dient als voorlopige noodoplossing. De opening was het startsein van een pilotproject voor twee maanden om de veerdienst weer in de vaart te nemen.

'Blij dat het pontje weer vaart'

Adriaan Tieleman, van Stal op de Kaag, is blij dat er weer een verbinding is over het Zweiland: 'Ik ben blij dat het pontje weer vaart, Wij van Stal op de Kaag hebben toestemming gegeven om het pontje vanaf de Julianalaan te laten vertrekken.' Het pontje werd geopend door Kees van Lent, de eigenaar van de Stal op de Kaag en wethouder Nick van Egmond.

Het pontje vaart richting camping 'T Haasje bij Oud Ade. Op het pontje passen twaalf personen, inclusief fiets. De terugkeer van de fietspont betreft vooralsnog een pilot, een experiment voor twee maanden. Daarna gaan de gemeente, Kaag en Braassem Promotie en Stichting Promotie Kaag na een evaluatie op zoek naar een definitieve aanmeerplek. Of dat op dezelfde plek zal zijn, dat is nog niet bekend.

'Een van onze vakantiewoningen staat naast het pontje', vertelt Tieleman. 'Ik denk dat de gasten hier niet blij van zullen worden, hopelijk valt het mee.'

Lees ook: Slechts één autodiefstal in Kaag en Braassem in eerste halfjaar van 2024

advertentie advertentie