Voetbalweekend: E.M.M.‘21 wint als enige, alle clubs uitgeschakeld in de beker

KAAG EN BRAASSEM - De groepsfase van de districtsbeker zit er alweer op. Geen enkele club uit Kaag en Braassem wist de volgende ronde te bereiken.

E.M.M.'21 was de enige ploeg uit de gemeente die winnend van het veld stapte tijdens de laatste speelronde van de poulefase. Op bezoek bij Wilhelmus werd het 1-3.

MMO, VV Woubrugge en S.V. Kickers '69 hadden zaterdag geen schijn van kans. SV ROAC had iets meer in te brengen maar ook de club die volgend seizoen overstapt naar de zaterdag wist niet te winnen.

Uitslagen en statistieken

Groep 2-16 | Wilhelmus - E.M.M.'21: 1-3

Op bezoek bij Wilhelmus speelde E.M.M. een wat slordige eerste helft. Door een blunder van Roy Termeulen, de doelman van EMM, stond het scorebord op 1-0 toen beide teams aan de thee gingen.

In de tweede helft stelde de ploeg van Jan de Koning orde op zaken. Aanvoerder David Vermeer bracht beide teams weer op gelijke hoogte. Michael van der Zwet schoot de ploeg uit Roelofarendsveen daarna op voorsprong. Vlak voor tijd was het Joey van der Geest die aan alle onzekerheid een einde maakte door de 1-3 te maken.

De overwinning was niet voldoende om de volgende ronde te halen, aangezien UVS won van ROAC en daarmee eerste werd in de poule. EMM eindigt als tweede en kan zich dus focussen op de competitie.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 David Vermeer, 1-2 Michael van der Zwet, 1-3 Joey van der Geest

Groep 2-16 | UVS - SV ROAC: 3-1

In de eerste helft had UVS het betere van het spel. Vlak voor rust kwamen zij dan ook op voorsprong waardoor ROAC met een achterstand ging rusten.

Vlak na rust scoorde de thuisploeg twee keer waardoor de hoop op een resultaat snel was vervlogen voor ROAC. Yoek Bentvelzen redde daarna met een mooie lob de spreekwoordelijke eer. 'We hebben wat mooie dingen uit kunnen proberen voor de competitie en wat speeltijd kunnen geven aan jonge jongens', blikte Bart Jansen, hoofdtrainer van ROAC, terug.

Scoreverloop: 1-0, 2-1, 3-0, 3-1 Yoek Bentvelzen

Groep 3-08 | S.V. Kickers '69 - Nicolaas Boys: 0-5

S.V. Kickers '69 heeft ook de derde groepswedstrijd verloren. Nicolaas Boys won in Leimuiden met 0-5 en gaat door in de beker. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. In het resterende kwartier scoorde de ploeg uit Nieuwveen nog twee maal.

Na de rust ging Nicolaas Boys vrolijk verder met waar het mee bezig was: scoren. Kickers speelde heel matig en zodoende was 0-5 een terechte uitslag.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5

Groep 3-15 | VV Woubrugge - VEP: 1-5

Woubrugge was op eigen veld vrij kansloos tegen de bezoekers uit Woerden. VEP was de betere ploeg en dat was ook terug te zien in de eindstand. Tim van der Doef maakte in de blessuretijd het enige doelpunt namens de ploeg van Joey Rietbroek.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 1-5 Tim van der Doef

Groep 3-25 | Altior - MMO: 4-0

Altior degradeerde vorig jaar uit de 3e klasse. 'Dat kun je duidelijk zien, er zit gewoon meer voetbal in', baalde hoofdtrainer Yorick Boon van MMO na afloop. Bij rust stond het al 2-0 voor de thuisploeg.

Na de thee scoorde de ploeg uit Ter Aar nog tweemaal en werd de eindstand van 4-0 bereikt. 'We hadden simpelweg niks in te brengen', aldus Boon.

Scoreverloop; 1-0, 2-0, 3-0, 4-0