Braassemerland krijgt er weer woningen bij, werkzaamheden nieuwe fase gestart

Foto: Dennis Knetsch

ROELOFARENDSVEEN - De voorbereidende werkzaamheden in fase 4 in de ontwikkeling van het Braassemerland zijn gestart. Momenteel wordt er zand gestort om tot bouwrijpe percelen te komen. 

Het zand wordt aangevoerd per schip via het Braassemermeer. Dit om het bouwverkeer door de wijk te beperken. Volgens de organisatie achter de nieuwe woningbouwlocatie Aan de Braassem is het voorbelasten van de grond belangrijk om de veenachtige grond voor te bereiden op de woningbouw. Daarnaast worden er damwanden aangebracht. 

Foto: Dennis Knetsch

Braassemerland

De eerste woningen van het Braassemerland werden al in 2014 opgeleverd. Over elf jaar moet het woongebied helemaal klaar zijn.

Na die elf jaar moeten er in totaal zo'n 1.350 woningen bijgekomen zijn. 

Informatieavond

Op dinsdag 24 september wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Op deze bijeenkomst worden geïnteresseerden geïnformeerd over de stedenbouwkundige plannen met onder andere de thema's woningbouw, verkeer, groen en water.De bijeenkomst is tussen 18.00 uur en 19.30 uur.

Op deze bijeenkomst zal nog geen informatie over de verkoop van de woningen beschikbaar zijn. Ook komt het participatiethema inrichting van speeltuinen pas later aan bod.

De bouw van de woningen in fase 4 start naar verwachting begin 2026.

Lees ook: Nieuwe fase aangebroken in ontwikkeling Braassemerland, 700.000 euro voor tijdelijk fietspad

advertentie advertentie